Продуктът беше успешно добавен към количката!

Еднолицев или двулицев матрак?

Еднолицев или двулицев матрак?

Еднолицев или двулицев матрак?

Ако в последно време ви се е налагало да избирате или в момента сте в период на търсена на нов матрак, най-вероятно сте попаднали на термина еднолицев и двулицев матрак. Много хора смятат, че това е екстра, която притежава матрака, но в действителност това определя вида му.

С тези термини се обозначава дали матрака има вградена рамка или се налага да бъде поставен върху отделна такава.

В общи линии еднолицевите матраци притежават рамка, която е част от самият матрак и се поставя директно в кухината на леглото.

Двулицевите матраци от друга страна са пригодени за използване с подматрачна рамка, която е отделен аксесоар и трябва да се закупи допълнително.

Интересен е факта, че еднолицевите матраци се използват и продават единствено в България.

Относно функционалностите на двата вида матраци може да се обобщи следното:

При еднолицевите матраци имате само една страна, която има фиксирана твърдост и усещане. Екстрата е, вградената рамка, която спестява значителна сума от закупуването на подматрачна рамка (между 80 и 500 лева според класа рамки).

Повечето двулицеви матраци са с различен комфорт от двете страни, което ги прави мултифункционални и предпочитани от хора които обичат да експериментират.
Друга екстра на двулицевите матраци са зимната и лятната страна. Има си страна за различните сезони, като лятната е или с охлаждаща пяна или с по-дишаща дамаска, а зимната е или с мемори пяна или с наличието на вълна в дамаската.

При двулицевите матраци е по-вероятно да откриете цип на калъфа и той да може да се пере.