GreenFabric използва колекция от най-висококачествените материали за производство на матраци в света. Всички използвани материали отговарят на екологичните изисквания и са сертифицирани за качество.
Всеки от материалите е противоалергенен, противоакарен и антибактериален с цел опазване и укрепване на Вашето здраве.

Пенополиуретан

GreenFabric използва пенополиуретан с изключително високо качество и отлични експлоатационни характеристики, изработен по най-съвременна технология MAXFOAM с минимална загуба на суровини и материали и щадяща природата. Използва се за ядрата на нашите матраци.

HR пяна

Bиcoĸoeлacтичнaтa (HR) пянa e мaтepиaл oт виcoĸ ĸлac. Разработва се по технология, съгласно актуалните екологични изисквания. HR пяната се използва за изработка на матраци с различни зони на комфорт и ергономичност. Мека пяна, издръжлива на деформации, като възвръща първоначалната си форма след многократни и продължителни натоварвания.


Профилираната (гофрирана) полиуретанова пяна
е по-твърда еластична пяна с връхчета, които при допир извършват лек масажиращ ефект върху тялото. Използва се в комбинация с по-меки ядра.

Memory пяна (термоактивна)

Мемори пяната създава усещане за мекота и гарантира максимално удобство по време на почивка и сън. След затопляне, мемори пяната омеква и поема точките с по-голям натиск, обвивайки лежащото тяло. Мемори пяната спомага тежестта на тялото да се разпредели равномерно върху повърхността и облекчава напрежението в отделните области на тялото и по този начин намалява въртенето през ноща.

Тя е изключително подходяща за производство на луксозни матраци и възглавници.

Мемори пяната, използвана в матраците на Green Fabric е е произведена по иновативна технология на водна основа. Използваните суровини са безвредни за здравето на хората.

Pocket Springs

Най-предпочитаната и дълготрайна пружинна система за матраци на световно ниво. Всяка от пружините е облечена в специален джоб от нетъкан текстил.

Пружините са свързани с еластична връзка една с друга, което осигурява стабилна повърхност и висока издръжливост. По този начин не може някои места на матрака да “пропаднат”, както се случва при стандартните пружинни системи. Системата позволява изключително комфортен и спокоен сън на двама човека без движенията им да влияят един на друг.

Висококачестевен капитониран текстил

Платовете, които използваме за нашите продукти са предвидени да могат да се поддържат лесно, а високата им устойчивост спомага за удължаването на живота на матрака. Капитонираме с луксозни платове и пълнеж от мемори пяна, за да може допирът до Вашия матрак да е уникален и неустоим.

3D плат – използва се за страниците на нашите матраци. Иновативна 3D мрежа позволява по-лесен достъп на въздух, като осигурява проветривост на матрака и предпазва от появата и развитието на бактерии и акари.

Плат Лавандула

GreenFabric предлага модели, облечени с висококачествен плат лукс с аромат на лавандула. Платът е наситен с безброй въздушни капсули с мирис на лавандула, които при допир до плата се освобождават, за да почувствате страхотния отпускащ мирис на лавандула.

Плат Бамбук

Бамбуковите нишки са екологична тъкан, която не съдържа добавени химикали, които да убиват бактериите и да се борят с неприятните миризми, всички полезни свойства се дължат едниствено на бамбука. Той съдържа множество малки отвори и е отличен абсорбатор за миризмите, контролира температурата и отстранява навън влагата. Това го прави идеална тъкан за тапицерии, спално бельо и чорапи;

Тенсел

Tencel е изработена изцяло от естествени материали, добити от чиста дървесна целулоза от евкалиптово дърво чрез нанотехнология. Тенсел е 100 % натурално и екологично чисто влакно. Той абсорбира  много добре влагата от тялото и отделянето й в атмосферата, осигурявайки идеален климат при спане.

Тъканта е изключително гладка. При допир с кожата  създава копринено усещане. Тенселът придава луксозен и елегантен вид на спалното бельо.
Материята е антибактериална, изключително подходяща за хора с чувствителна кожа.

Кашмир

Кашмирът е една от най-луксозните и скъпи естествени материи. Неговите полезни и естетически качества го превръщат в много желан и ексклузивен материал. Изделията, изработени от кашмирена вълна са уникално фини, меки и приятни на допир и при носене.

Мериносова вълна “Aloe Vera”

Мериносовата вълна се добива от специална порода мерино овце. Благодарение на вълнените им кожуси, мерино овцете са пригодени да издържат на всякакъв климат и да живеят на слънце, студ, сняг или вятър.
Мериносовата вълна има много добра абсорбираща способност – може да попие значително количество влага и вода – до 30% от собственото си тегло. Благодарение на това, че материята диша влагата се пропуска и изсъхва много бързо.

Заради антибактериалната молекула, която естествено се намира в извлечената вълна (ланолин) , бактериите отговорни за миризмата на пот са унищожени.

Freeze мемори пяна

Freeze memory foam – изключителна технология допринасяща за прохладата, която желаете да получите през горещите дни. Добавяне на малки капчици охлаждащ гел при производството на мемори пяната и резултатът е пяна с отворена клетъчна структура.

Тя е въздухопропусклива, създава оптимална циркулация на въздуха, което е гаранция за свежо усещане по време на сън. Осигурява оптимална опора на тялото и чувство на безтегловност.

Може да я откриете в серията ни луксозни модели матраци.

Сваляем калъф

Сред по-високия клас матраци ще откриете модели, които са със сваляем калъф. Той спомага за по-лесната поддръжка на хигиената и качеството на Вашия матрак, като удължава неговия живот.